1:59
31.08.2017

10 nejoblíbenějších jídel světa

Jste zastánci české kuchyně anebo jste si zamilovali zahraniční pokrmy? Podívejte se na jídla populární po celé planetě!

1. Pizza – Itálie

Světlé chlebové těsto s horní náplní nesmí postrádat rajčata, mozzarellu, koření a přísady dle chuti. Těsto se skládá pouze z mouky, vody, soli, droždí a olivového oleje. Královnou pizzy je ta z Neapole.

2. Boloňské špagety – Itálie

Těstoviny tenké a podlouhlé mají tloušťku asi 2 mm a délku 30 cm. Vaří se v hrnci asi 5 – 10 minut. Jsou složeny jen ze žloutku, hrubé mouky a soli. Je jasné, že patří k italským národním jídlům.

3. Hamburger – Německo

Sendvič původem z Německa je složen z grilované placky mletého hovězího masa, salátu, omáček a rajčat. Ve Spojených státech amerických si oblíbili cheesburger, hamburger sypaný sýrem.

4. Croissant – Francie

Nebesky nadýchané máslové pečivo se vyrábí z kynutého těsta, které je na sebe vrstveno a rozváleno. Croissanty je možné naplnit nugátem, marmeládou, čokoládou i šunkou a sýrem.

5. Fish´n´chips – Velká Británie

V Anglii by se bez smažené ryby s hranolky neobešli. Tento pokrm vznikl v letech 1858 nebo 1863 a je symbolem rychlého občerstvení. Ryba s hranolky hraje prim i v Austrálii, Kanadě a na Novém Zélandu.

6. Paella z mořských plodů – Španělsko

Nutno říci, že je paella podobná rizotu a svůj původ má ve Valencii. Národní jídlo Španělska nepostrádá rýži, plody moře, koření a zeleninu. Rýže se neproplachuje, škrob, který obsahuje, pokrm zahustí.

7. Lasagne – Itálie

Italské široké těstoviny, doslova pláty, jsou na sebe vrstveny a prokládány bešamelovou omáčkou, ricotou či mozarellou, zeleninou a masem. Lasagne prý spatřily poprvé světlo světa v Neapoli.

8. Hovězí steak – Spojené státy americké

Nejlepší část hovězího masa se upravuje grilováním či pečením na pánvi. Můžete si dopřát steak pečený na několika úrovních, což určuje jeho propečení. Kvalita masa je nejdůležitější.

9. Tatarský biftek – Francie

Tatarák se vyrábí ze syrového hovězího masa, svíčkové. Jemně naškrábané či namleté maso se servíruje společně s opečenou topinkou anebo hranolky. Nesmí chybět cibule, hořčice, pepř a worcester.

10. Čínské nudle – Čína

Pruh těsta z mouky, rozšlehaných vajec a soli nesmí být širší než několik milimetrů. Nudličky se suší nejlépe venku na dřevěných podkladech, musí pěkně viset. Jsou oblíbenou přílohou všech asijských pokrmů.

Zaujal tě článek? Pošli ho kamarádům.

Komentáře k článku

přidat komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Podobné články